Σελίδες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Bye Bye Summer!

Σίγουρα το καλοκαίρι είναι η πιο δημοφιλής εποχή. Η πλειοψηφία δηλαδή των ανθρώπων προτιμάει το καλοκαίρι. είτε για τα μπάνια στη θάλασσα, είτε για το κλείσιμο των σχολείων. είτε για διακοπές. Ο καθένας για τον δικό του λόγο θα ήθελε το καλοκαίρι να διαρκεί πιο πολύ. Η μαλακία όμως είναι ότι δε γίνεται να μην υπάρχουν και κάποια αρνητικά. Έτσι με τον ερχομό του Φθινοπώρου εδώ και δυο βδομάδες γλιτώνουμε αρκετά από αυτά τα σπαστικά πράγματα του καλοκαιριού.

Τα κουνούπια. Ίσως οι πιο ενοχλητικοί οργανισμοί σε όλο το ζωικό βασίλειο. Διεκδικούν την πρωτιά από τις γυναίκες. Πας για φαγητό, από πίσω σου τα κουνούπια. Πας για ποτό, να σου πάλι δυο-τρία να σε ζαλίζουν. Ούτε να κοιμηθείς δε σ αφήνουν... Ευτυχώς τώρα με τα κρύα θα μας αποχαιρετήσουν για εφτά-οχτώ μήνες.

Τα σφιχτρόνια. Θέλω να σηκωθείτε μια στιγμή από το κρεβάτι, την καρέκλα, το πάτωμα, τη χέστρα ή που είστε να κάνουμε ενός λεπτού σιγή γι αυτούς που όλο το χειμώνα τρώγανε τα σίδερα στα γυμναστήρια και το καλοκαίρι πήδηξαν μόνο τα κύματα. Πίσω στα γυμναστήρια μάγκες. Του χρόνου πάλι.

Η αφόρητη ζέστη.. Στο πολύ κρύο ψιλοπαλεύεται η κατάσταση. Βάζεις δυο φούτερ παραπάνω, τέσσερις κάλτσες, κάτι κάνεις τέλος πάντων. Ε στη ζέστη τι άλλο να βγάλεις για να μη σκας? Αυτός που εφηύρε τον ανεμιστήρα και αυτός του air condition ήταν δέκα χρόνια μπροστά από την εποχή τους. Τεράστιες ανακαλύψεις μιλάμε. Πρέπει να γίνει και κειμενάκι για τεράστιες ανακαλύψεις. Σύντομα!

Η τηλεόραση. Ντάξει ξέρουμε ότι η ελληνική τηλεόραση είναι για το βόθρο αλλά ειδικά τις μέρες του καλοκαιριού δεν παλεύεται η κατάσταση. Είναι να μαζέψεις σχεδόν το σύνολο των προγραμμάτων και τα μηχανήματα που παίζουν τα προγράμματα και να τα κάψεις δημόσια για παραδειγματισμό. Και τους ανθρώπους που επιλέγουν τα προγράμματα, να τους βάλεις να βλέπουν την Τατιάνα μέχρι να ζητήσουν συγνώμη κλαίγοντας.. Ξέρω δε θα αργήσουν να το κάνουν αλλά θα τους γίνει μάθημα! Λοιπόν... τούρκικα, μεξικάνικα, βραζιλιάνικα, τογκολέζικα, κινέζικα, ελληνικά του 1800 π.Χ. να εξαφανιστούν από την τηλεόραση. Έχουν πονέσει τα ματάκια μας. Ήδη ένας μεγάλος σταθμός έκλεισε. Ακολουθούν κι άλλοι αν δε βάλουν μυαλό.

Οι μεταγραφές του ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο. Δεν έχω τίποτα με την ομάδα, προς θεού. Κάθε καλοκαίρι όμως ρίχνω τρελό γέλιο. Οι μόνοι που δεν έχουν ακουστεί είναι ο Μέσσι, ο Ρονάλντο (ο Κριστιάνο, όχι ο original) και ο Νεϋμάρ. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν όνειρο ζωής, από μικρά παιδιά ακόμα, να παίξουν στο θρύλο, αλλά για διάφορους λόγους δεν έκατσε. Τι Εσσιέν, τι Κουαρέσμα, τι Ντελ Πιέρο, όλοι για το λιμάνι.


Είναι πολλά ακόμα που έφυγαν με τον ερχομό του Σεπτεμβρίου. Ευτυχώς ή δυστυχώς τα περιμένουμε και θα τα δούμε του χρόνου. Ίσως και να μας λείψουν μέχρι να ξαναέρθουν.!
Καλό μας Φθινόπωρο! Καλό μας διάβασμα!


Monesias

Δεν υπάρχουν σχόλια: