Σελίδες

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Οι φίλοι μας οι νεάτερνταλ..

Λοιπόόόόν... Έχω μια συμβουλή για κάθε προβατά από χωριό της Ελλάδας. Όταν περνάει κάποιος από το κατσικοχώρι σου δε χρειάζεται να τον κοιτάς λες και είναι από άλλο πλανήτη και ήρθε με το lightsaber να σε σκοτώσει.

Δηλαδή κάθε φορά που περνάω από χωριό είναι λες και πρωταγωνιστώ σε θρίλερ που πάω σαν ντετέκτιβ για να λύσω ένα μυστήριο. Ξέρετε, που περνάει από το καφενείο και ενώ ακούει τα ζάρια από το τάβλι ή τις ομιλίες, μόλις τον βλέπουν πέφτει νεκρική σιγή και τον κοιτάνε με μισό μάτι? ΙΔΙΑ περίπτωση. Ή που κλείνουν τα παντζούρια των σπιτιών για να μην τον δούνε τα παιδιά? Ντάξει αυτό δε γίνεται... ακόμα.

Περνούσαμε χθες από ένα χωριό που λέτε. Το κεντρικό φανάρι ήταν κόκκινο και σταματήσαμε. Από πίσω ένα καφενείο με καμιά δεκαριά τραπέζια. Όσοι ήταν εκείνη την ώρα στο καφενείο, (8-10 άτομα) παύουν ότι κάνουν και γυρνάνε να μας κοιτάξουν με ένα χωριάτικο "τι θέλουν στο χωριό μας αυτοί οι πρωτευουσιάνοι?". Λίγο πιο κάτω μια γυναίκα έκανε βόλτα το μωρό της με το καρότσι. Μόλις μας βλέπει σταματάει να περπατάει και μας ρίχνει ένα βλέμμα "αυτό δε θα το πάρετε μακρυά μου"..
Συνεχίζουμε.. Πριν βγούμε από το χωριό, να και η κλασσική παρέα αλβανοκαγκουριών που πάνε 20-20 και η μόνη γκόμενα που τους έχει φιλήσει είναι η μάνα τους (και αυτή με το ζόρι).
Άντε και αυτοί να μας κοιτάνε λες και βλέπουν πρώτη φορά άλλους ανθρώπους. Ααα αυτή η κατηγορία, των αλαβανοκαγκουριών, έχει και άλλο στυλ ματιάς, το "γκαντευήτε γκάντο να σας ντήρουμε".. Αναμφίβολα το δεύτερο έχει πιο πολύ πλάκα!

Επιτέλους βγήκαμε από τους νεάτερνταλ και γυρίσαμε στην πόλη. Τι ανακούφιση.. Την επόμενη φορά με τσουγκράνες και πυρσούς έτσι ορκ?

Χαλαρώστε λίγο εκεί στα χωριά και γίνεται πιο φιλόξενοι για να έρχεται ο κόσμος και ν αποκτήσετε ζωή και κίνηση μπας και βγάλετε κανά φράγκο..

Monesias

Δεν υπάρχουν σχόλια: