Σελίδες

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Αγάπησε τον εαυτό σου!


Ακόμα κι αν κάποιος δεν ...πτοείται από το γεγονός ότι περισσότερα από 5 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, οφείλει να λάβει υπόψη ότι οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην καθημερινή ζωή είναι πολύ μεγαλύτερες από την ευχαρίστηση που προσφέρει.
Καταρχάς , για ποιο λόγο να πληρώνεις για να καταστρέφεις την  ζωή σου ?
Τόσα πολλά λεφτά έχεις φίλε μου και δεν έχεις τι να τα κάνεις σε τέτοιους καιρούς ώστε να τα σκορπάς για τα τσιγάρα? Λες ότι είσαι εθισμένος… Εγώ ξέρω ότι η θέληση του ανθρώπου υπερβαίνει κάθε λογική …και μου λες ότι δεν μπορείς να κόψεις το τσιγάρο?
Ας μην λέμε μαλακιές δεν είναι ότι δεν μπορείς , είναι ότι απλά δεν το θέλησες και δεν το προσπάθησες ΠΟΤΕ σου… Το τσιγάρο δεν έχει σωματική εξάρτηση, όπως το ναρκωτικό, αλλά μόνο ψυχική. Γι' αυτό αν κάποιος αποφασίσει πραγματικά να το κόψει, δεν χρειάζεται καν θεραπεία απεξάρτησης.
Ίσως παλιότερα να ήταν μόδα απλά τώρα δεν είναι.
Δεν σε κάνει μάγκα μικρό χαζό 13χρονο να μου γυρνάς βόλτες στην Αριστοτέλους αγκαλιά με 2 πακέτα τσιγάρα και πριν προλάβει να τελειώσει το ένα τσιγάρο να έχεις ήδη έτοιμο το επόμενο για να ρουφήξεις όσο πιο γρήγορα γίνεται το δηλητήριο σου! Είσαι αηδία και όχι μάγκας!  Το να χαλάς τον εαυτό σου από τα 13 είναι αξιολύπητο … Καλά καλά δεν έχει αναπτυχτεί  το είναι σου κι εσύ χαλάς την παιδική αγνότητα σου με μαλακίες ! Ξοδεύεις το χαρτζιλίκι του μπαμπά για να πάρεις τσιγάρα και το περηφανεύεσαι? Ξέρεις τις επιπτώσεις του τσιγάρου, δεν είσαι ανενημέρωτο ! Και μια στο 1.000.000 να μην ήξερες το γράφει μέχρι και το κουτάκι των τσιγάρων! Η μήπως ξέχασες και να διαβάζεις τώρα?  Μετά έρχεται το ‘’Δική μου είναι η ζωή τι ανακατεύεσαι?’  Το θέμα είναι ότι δεν ενδιαφέρθηκες ποτέ να μάθεις άραγε τι κακό σου κάνει το τσιγάρο… η αν το ξέρεις απλά το αγνοείς. Γκουγκλαρε την λέξη «τσιγάρο» και δες !
Υπάρχουν και οι άνθρωποι που καπνίζουν χρόνια και χρόνια  , εντελώς τυχαία , έχουν προβλήματα με τα αγγεία , με την καρδιά , οι άντρες με τη γονιμότητα , ίσως καρκίνο του πνεύμονα
Βέβαια η γενναιότης των καπνιστών (από κάτι θα πεθάνουμε, ας το ευχαριστηθούμε) είναι μέχρι να τους χτυπήσει ο κίνδυνος την πόρτα. Τότε πανικοβάλλονται, τα βάζουν με την τύχη τους (για τσιγάρο δεν το συζητούν καν), ψάχνουν για τον καλύτερο ιατρό, αλλά..... δυστυχώς είναι αργά. 
Κατά την γνώμη μου το πιο απαίσιο πράγμα σε σχέση με το τσιγάρο είναι όταν βλέπεις μια γυναίκα έγκυο να καπνίζει… Στην κοιλιά σου έχεις ένα πλασματάκi το οποίο είναι ότι πιο αγνό  μπορεί να υπάρξει μέσα σου… Πως το κάνεις αυτό στο παιδάκι σου? Γιατί να του το κάνεις αυτό? Υπάρχουν έντονα ποσοστά γεννήσεων παιδιών με προβλήματα εγκεφαλικά και σωματικά  ΜΟΝΟ από το τσιγάρο! Δεν καταστρέφεις μόνο τον εαυτό σου αλλά και τον μικρό σπόρο που θα περιφέρεται σε λίγους μήνες στον έξω κόσμο… Μετά μιλάμε για μητρικό ένστικτο! Κόψτο το ρημάδι !!

Πολλοί είναι αυτοί που λένε, θα το κόψω από δευτέρα ή πετάνε το πακέτο την δευτέρα για να το κόψουν και αγοράζουν άλλο.... την τρίτη. Το κάπνισμα δεν κόβεται με διορίες, ή το κόβεις αμέσως μόλις καταλάβεις πόσο κινδυνεύεις ή όχι.!
Αν πάλι, νομίζεις, ότι όλα αυτά είναι υπερβολές, τότε μπορείς να συνεχίσεις να καπνίζεις  για να έχεις την δική σου ....εμπειρία !

Γιατί λοιπόν, να τα ρίχνεις όλα στην τύχη; Για την ζωή σου πρόκειται και όχι για ρουλέτα. 
Ζήσε μια πιο υγιεινή ζωή απαλλαγμένη από ‘’εθισμούς’’.
Αγάπησε τον εαυτο σου! 


Το αξίζεις.

Winry

Δεν υπάρχουν σχόλια: