Σελίδες

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αρωματο..χρήσιμο!


Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Perfume, Eau de Parfum, Eau de Toilette και Eau de Cologne;



Οι διαφορές τους είναι απλά θέμα συγκέντρωσης ελαίου στο άρωμα. Την υψηλότερη συγκέντρωση ελαίου ("juice") έχει το perfume (ή parfum). Επόμενο το Eau de Parfum, μετά το Eau de Toilette και τελικά το Eau de Cologne.
Στην πράξη, Eau de Toilette και Eau de Cologne είναι το ίδιο, ιδιαίτερα στα αντρικά αρώματα. Όσο υψηλότερη η συγκέντρωση του ελαίου, τόσο μεγαλύτερη και η διάρκεια του αρώματος και λιγότερη η ποσότητα που απαιτείται.

PERFUME
Έχει συγκέντρωση αρωματικού ελαίου της τάξης του 15-30% και είναι το δυνατότερο άρωμα. Αυτό σημαίνει όχι μόνο χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε λιγότερο, αλλά επίσης ότι θα διαρκέσει περισσότερο, συνήθως γύρω στις 6 ώρες, ανάλογα πάντα και με τον τύπο του δέρματος.

EAU DE PARFUM (EDP)
Είναι ελαφρότερο από το Perfume, με συγκέντρωση περίπου 8-15%. Παρά το γεγονός ότι είναι πιο φθηνό, έχει το χαρακτηριστικό της μεγάλης διάρκειας, από 3 μέχρι 5 ώρες.

EAU DE TOILETTE (EDT)
Είναι ελαφρύτερο και πιο διακριτικό άρωμα, με συγκέντρωση ελαίου 4-8% και άρα πιο κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Είναι συνήθως πιο φθηνό από το Eau de Parfum και διαρκεί για 2 με 4 ώρες.

EAU DE COLOGNE (EDC)
Συχνά αναφέρεται και ως Cologne. Έχει συγκέντρωση 3-5% και διάρκεια μέχρι 2 ώρες

Επιτέλους και κάτι χρήσιμο ε? 

Monesias

Δεν υπάρχουν σχόλια: