Σελίδες

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Βαρεθήκαμε να τα βλέπουμε..

Λοιπόόόν.. Έχω καιρό να κράξω και με έχει λείψει λίγο.

Βαρέθηκα να βλέπω όλους τους τοίχους γραμμένους. Να είναι δουλεμένο γκράφιτι να πω οκ αλλά όχι αυτό που συμβαίνει. Ο κάθε μπαμπαϊας, που του έχει βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι η μάνα του, βγαίνει και μου λερώνει τους τοίχους.

Σε οποιαδήποτε οργανωμένη χώρα του κόσμου να πας, αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν. Έρχεται η δημοτική αστυνομία και σε μαζεύει, αφού σε βάλει να τα σβήσεις με δικά σου έξοδα. Βέβαια όταν ακούς ελληνική αστυνομία σε παίρνουν τα κλάματα από τα γέλια αλλά δεν είναι του παρόντος αυτό.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η νοοτροπία των κατοίκων. Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη οι άνθρωποι σκέφτονται το κοινό καλό και σέβονται τους υπόλοιπους (και τα μάτια τους) και δεν περνάει καν από το μυαλό τους να λερώσουν κάτι δημόσιο. Στις τριτοκοσμικές χώρες, πχ Ελλάδα, ο καθένας σκέφτεται την πάρτη του δρώντας ασύστολα εις βάρος των υπολοίπων. Κάτι αναρχοάπλυτοι με τις φιλοσοφίες του κώλου, κάτι μετανάστες που δε σέβονται το ψωμί που τρώνε και κάτι χαβαλετζίδες που το κάνουν για πλάκα, πρέπει να ακρωτηριαστούν δημόσια για παραδειγματισμό.

Γεγονός είναι ότι γι αυτό το χάλι φταίνε και διάφοροι τσιμεντόμυαλοι οπαδοί ομάδων. Γράφει ο πρώτος μπούφος ΠΑΟ. Πάει ο άλλος μπούφος με άλλο χρώμα σπρέι βάζει το Κ (ΠΑΟΚ). Πάει ο επόμενος μπούφος το σβήνει και γράφει δίπλα ΑΕΚ. Πάει και άλλος μπούφος σβήνει και το ΑΕΚ και γράφει δίπλα ARIΣ ή ARHS ή ΑΡΙΣ (γενικά αυτοί δεν ξέρουν καν πως να γράφουν την ομάδα τους). Αυτό συνεχίζεται μέχρι να τελειώσει ο λευκός χώρος στο τοίχο. Μια ΑΗΔΙΑ σκέτη.

Δεν είναι μόνο ακαλαίσθητα, είναι αποκρουστικά. Πέφτει η ποιότητα. Χάνουμε τουρίστες.

Την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιον να λερώνει δημόσια περιουσία ή γράφει οτιδήποτε σε τοίχο πάρτε το σπρέι, μαρκαδόρο τι έχει και βάλτε του το εκεί που δεν φέγγει ο ήλιος. Παρατράβηξε το αστείο.


Monesias

Δεν υπάρχουν σχόλια: